فیلتر






بذر هویج

جدیدترین هاپربازدیدترین هامحبوب‌‌ترینپرفروش‌ترینارزان‌ترینگران‌ترین
تعداد نمایش 122448

بذر هویج

هویج یا زردک گیاهی خوراکی و دو ساله است که معمولاً به رنگ نارنجی یا سفید، یا مخلوطی از قرمز و سفید است. هویج یک سبزی ریشه‌ دار یا غده ای خوراکی است که می‌توان آن را خام یا پخته مصرف کرد. بذر هویج به عنوان یک بذر صیفی جات دارای نیازهاییست که در ادامه به شرح آن ها می پردازیم.

نیـــــازهای اکولوژیــــک بذر هویج:

خـــــاک: خاک عمیق و نرم لیمونی برای کاشت هویج توصیه میشود. از نظر تجارتی هویج را بیشتر در خاک‌های لیمونی سبک و یا خاک‌های هوموسی سبک می‌کارند. در صورتی که در زمین‌های خیلی سنگین و یا در خاک‌هایی که دارای سنگ‌های درشت می‌باشند کاشته شود ریشه کج و اغلب دو یا چند شاخه می‌گردد.
بهتر است خاک بدون کلوخ باشد. PH مناسب برای کاشت هویج ۵٫۸ تا ۶٫۵ است.
فاصله کــــاشت: روش کاشت این بذر به دو صورت خطی و یا دستپاش می‌باشد. فاصله خطوط از یکدیگر ۲۰ تا ۳۰ سانتیمتر و فاصله هر بذر از دیگری بطور متوسط ۵ الی ۱۰ سانتیمتر می‌باشد.
مقدار مصرف بذر: مقدار مصرف بذر ۳ تا ۳٫۵ کیلو در هکتار است

روش کــــاشت هویـــج:

بذر هویج را در کنار پشته‌ها می‌کارند و عمق کاشت بذر ۰/۵ تا ۱ سانتی متر است. بعد از آن که بذر‌ها سبز و بوته‌ها ۴ برگه شدند تدریجا در ۲ تا ۳ نوبت آن‌ها را پراکنده کرده و پس از پراکنده کردن باید مزرعه را بلافاصله آبیاری نمود تا ریشه‌هایی که اطرافشان خالی شده پوشانده شوند.
هویج در دو نوبت بهار و پاییز کشت می‌شود. زمان کشت بذر هویج در مناطق سردسیر، پس از رفع سرمای بهاره در بهار، و در مناطق گرمسیر در پاییز و زمستان است.

آماده سازی خاک و زمین: زمینی که برای کشت هویج انتخاب می‌شود را در ابتدا بایستی شخم عمیق زد و در پاییز به هر هکتار آن ۲۵ تا ۳۰ تن کود حیوانی پوسیده اضافه کرد. سپس در اوایل فروردین زمین را به صورت جوی و پشته آماده نمود.
هویج برای عملکرد خوب، به مواد غذایی موجود در خاک به میزان۷۰ تا ۱۲۰ کیلوگرم ازت، فسفر ۳۰ تا ۳۵ کیلوگرم و ۱ تا ۵ کیلوگرم پتاس در هکتار نیاز دارد.

کاشت هویج در حیاط، ویلا و باغ‌های خانگی:

پس از تهیه بذر مرغوب در بهار و پاییز اقدام به کاشت کنید،از خاک سبک استفاده کنید. بذر را با مقداری خاک و یا شن مخلوط کنید سپس بذر‌ها رو در خاک بپاشید. فاصله ردیف‌های کاشت ۴۰ تا ۵۰ سانت و فاصله هر بوته ۴ تا ۶ سانت کافی است. پس از ۵ سانتی شدن، گیاهانی که ضعیف‌تر هستند رو از خاک بیرون بکشید (تنک کردن)مدت جوانه زدن بذر‌ها ۲۰ تا ۲۵ روز است.

بـــــــرداشت:

برای مصرف تازه هویج، هنگامی که قطر اغلب ریشه‌ها در محل طوقه به ۵/۲ تا ۵/۳ سانتی متر برسد برداشت می‌کنند که بسته به دمای محیط معمولا مصادف با ۶۵ تا ۸۵ روز یا بیشتر بعد از کاشت است.

انــــبارداری:

بار کردن هویج کاملا شبیه نگاهداری چغندر در فصل زمستان می‌باشد باید دارای حرارت و رطوبت باشد. میزان رطوبت نسبی انبار بین ۹۳ و ۹۸ درصد باشد. ماندن هویج برای مدت طولانی در انبار باعث کم شدن مقدار قند آن می‌شود و از حیث مرغوبی لطمه می‌بیند.ظاهری رقم نانتس است.

برای مشاهده محصولات کلیک کنید.