بذر ترب سفید
ترب سفید:
ترب سفید یاDaikon با نام علمی Raphanus sativus var. longinnatus یک ترب زمستانه با طعمی ملایم است که که به برگ های سریع الرشد و بلندش و ریشه ی بلند و سفیدش شناخته میشود.
خواص ترب سفید :
ترب سفید حاوی عناصر و ویتامین هایی شامل:
فلوآت: به عنوان ویتامین ب هم شناخته میشود، این ماده باعث ساخته شدن گلوبول های قرمز و سفید خونی در مغز استخوان می شود و همچنین برای تولید DNA و RNA ضروری است
پتاسیم: این عنصر باعث تنظیم مایعات در بدن می شود و آن ها را متعادل نگه می دارد. پتاسیم همچنین به فعالیت قلب و عملکرد کل سیستم عصبی بدن کمک می کند.
ویتامین ث: ویتامین ث در بسیاری از فعالیت های بدن نقش مهمی دارند از جمله کمک به ساخته شدن کلاژن و تقویت دیواره ی رگ های خونی
ویتامین ب6: یک ویتامین محلول در آب است، همچنین به عنوان پیروکسیدین شناخته می شود. این ویتامین برای بسیاری از آنزیم ها در بدن که در انجام متابولیم های مهم نقش دارند مورد نیاز است.
کاشت، داشت و برداشت ترب سفید:
روز کاشت بذر ترب سفید به منطقه ی شما بستگی دارد.بهترین زمان برای کاشت این صیفی حد اقل دو ماه قبل از اولین یخبندان است تا ترب سفید شما فرصت کافی برای بالغ شدن و رسیدن را داشته باشند. پس از خرید بذر مرغوب، بذر ها را در عمق 0.5 تا 1 سانتی متر و با فاصله ی 30 تا 45 سانتی متر از هم بکارید.
برای کاشت محلی را انتخاب بکنید که در طی روز دارای نور مستقیم آفتاب باشد، البته محلی که تا حدودی سایه دارد نیز می تواند مناسب باشد.
قبل از کاشتن بذر های ترب سفید به عنوان نوعی بذر صیفی جات، لازم است تا خاک خود را آماده بکنید. در نظر داشته باشید ترب سفید در خاکی با PH بین 5.8 تا 6.8 بهترین رشد را دارد. ترب سفید در خاکی که شخم خورده باشد و کلوخه شکنی شده باشد راحت تر ریشه می دواند و ریشه های سالمتری را بوجود می آورد.
از اضافه کردن کود های نیتروژن بالا به خاک خود بپرهیزید زیرا باعث رشد قسمت های هوایی میشود و ریشه های شما کوچک می ماند.
بهترین ارقام ترب سفید:
- - Mino Early: این رقم غیر هیبریدی و غیر تراریخته است و بذر هایی که تولید می شود بر خلاف بذر های هیبرید یا F1 شبیه به گیاهان والدی هستند. این رقم با باد گرده افشانی می شود و برای برداشت تابستانه تا پاییزه در مناطق خنک مناسب است. رقم مینو ارلی تا حدودی به گرما مقاوم است و در مناطق معتدل در سراسر سال قابل کشت است. ریشه های این رقم بلند، سفید، نرم و ترد است و طعمی ملایم دارد.
بعد از کاشت بذر ها آبیاری شما باید به گونه ای باشد که رطوبت خاک حفظ شود ولی خاک شما غرقاب نباشد. پس از چند روزی جوانه های شما مشخص خواهند شد و شما درصورت کاشت خزانه ای، پس از یک هفته متوانید گیاهچه ها را تنک بکنید و از هم جدا بکنید. شما میتوانید گیاهچه ها را در فواصل 10 تا 15 سانتی متری از هم نگه دارید.
معمولا گیاهان شما 40 تا 70 روز بعد از کاشت بالغ می شوند و زمان برداشت آنهاست. گاهی بخشی از ریشه در سطح خاک معلوم است، این اتفاق عادیست. اگر در مناطق کم باران کشت خود را انجام داده اید حتما چند روز یکبار گیاهان خود را آبیاری کنید.