فیلتر



بذر بادام زمینی

جدیدترین هاپربازدیدترین هامحبوب‌‌ترینپرفروش‌ترینارزان‌ترینگران‌ترین
تعداد نمایش 122448

بادام زمینی:

بادام زمینی یا peanut با نام علمی   Arachis hypogaea  گیاهیست از خانواده ی لگوم ها که معمولا برای دانه های خوراکی که دارد آن را پرورش می دهند. این گیاه را بیشتر در مناطق گرم سیری و نیمه گرمسیری کشت میکنند. این گیاه، گیاهی یکساله است و دارای رابطه ی نزدیکی با باکتری های تثبیت کننده ی نیتروژن در خاک دارد.

خواص بادام زمینی:

بادام زمینی منبع غنی از ویتامین ای ، منگنز، فلوآت، مس، فسفر و فیبر است. ویتامین ای یک آنتی اکسیدان خوراکی است که از ایجاد استرس اکسیداتیو در سلول ها جلوگیری میکند. منگنز یک عنصر مهم برای فعالیت عادی ماهیچه ها و قلب است و در ساخت آنزیم ها و آزاد شدن انرژی نقش موثری دارد. فلوآت برای تقسیم سلولی مورد نیاز است پس این ماده در دوران بارداری که تقسیمات سلولی به سرعت در حال رخ دادن است بسیار موثر است. عنصر مس  برای ساخته شدن گلبول های قرمز حیاتی است و به داشتن استخوان هایی سالم، رگ های خونی قوی و سیستم ایمنی مطمئن بسیار کمک می کند. فسفر در شکل گیری استخوان ها و دندان ها، رشد سلولی و عملکرد ماهیچه ها بسیار مهم است.

کاشت داشت و برداشت بادام زمینی:

با اینکه بادام زمینی مناسب آب و هوای گرمسیری است ، دیده شده در مناطق سردسیر مانند کانادا نیز می تواند رشد بکند.

زمان کاشت:

  • - بادام زمینی ها دوره ی رشد طولانی دارند (بین 100 تا 130 روز بدون یخبندان)، معمولا پس از خرید بذر، بادام زمینی را چند هفته بعد از آخرین یخبندان بهاره می کارند و معمولا هر زمانی بعد از اول مهر ماه می شود آنها را برداشت کرد.
  • - نکته ی مهم برای کاشت بادام زمینی در مناطق سردسیری این است که: اول از ارقام زودرس مانند Early Spanish(100 روزه) استفاده کنید و آنها را جنوبی بکارید، همچین درصورت امکان قبل از انتقال آنها به مزرعه یا باغچه 5 تا 8 هفته فرصت رشد به آنها بدهید و سپس گیاهچه را به زمین منتقل کنید.

محل کاشت:

  • - محلی را انتخاب کنید که نور مستقیم آفتاب داشته باشد
  • - کاورهای پلاستکی برای پوشاندن ردیف های گیاه جوان توصیه می شود تا از گیاه جوان بادام زمینی در مقابل سرمای بهاره محافظت بکند.

نحوه ی کاشت:

  • - برای پرورش بادام زمینی شما به دانه هایی تازه، خام و فراوری نشده ای نیاز دارید که هنوز در غلاف هستند
  • - برای شروع پرورش در فضای بسته، گلدانی بزرگ با عمقی 7 تا 10 سانتی متری را انتخاب کنید و 2/3 گلدان را خاکی مقوی و سبک (که رطوبت را خوب نگهدارد) پر کنید.4 عدد دانه را دانه را از غلاف بیرون بیاورید روی سطح خاک بگذاید و روی آن ها را با 3 سانتی متر خاک بپوشانید.
  • - برای کاشت مستقیم آنها در خاک این قسم دانه و بذر صیفی جات را در عمق 5 سانتی متر و با فاصله ی 20 سانتی متری از هم بکارید. خاک شما باید زهکشی مناسبی داشته باشد و کلوخه کلوخه نباشد.

داشت و نگهداری بادام زمینی:

  • - وقتی که بوته های شما طولشان به 15 سانتی متر رسید، خاک اطراف آن ها را کلوخه شکنی کنید تا غده های زیر زمین راحت تر تشکیل بشوند.
  • - سپس بوته ها را طوری با خاک بپوشانید که فقط شاخه های پایی انها از خاک بیرون بماند. بعد از ریزش گل ها، اواری های گل ها متورم می شوند، شروع به کشت درون خاکی بکنید.
  • - بادام زمینی ها را قبل از یخیندان برداشت می کنند، وقتی که رنگ بوته رو به زردی رفته