بذر لوبیا سبز
لوبیا سبز:
لوبیا سبز ها درواقع میوه های جوان و کال ارقام مختلف لوبیای معمولی با نام علمی Phaseolus vulgaris هستند.
خواص لوبیا سبز:
لوبیا سبز ها به عنوان نوعی صیفی جات، دارای مقدار زیادی ویتامین کا هستند، همچنین مقدار قابل توجهی از کلسیم را نیز دارا می باشند.این عناصر غذایی برای داشتن استخوان هایی سالم و قوی و کاهش احتمال پوکی استخوان بسیار مورد نیاز بدن هستند. همچنین به دلیل داشتن فلوآت و ویتامین ب در دوران بارداری به کاهش استرس و شکلگیری بهتر جنین بسیار کمک می کنند.
کاشت، داشت و برداشت لوبیا سبز:
کاشت لوبیا سبز:
بهترین خاک برای رشد لوبیا خاک هایی با زهکشی مناسب و مواد آلی متوسط هستند که PH آنها بین 6 تا 7 است. این گیاهان معمولا به کود های اضافی نیاز ندارند زیرا نیتروژن مورد نیاز خود را در خاک تثبیت می کنند. هرچند اگر خاک شما دچار کمبود شدید است باید کود حیوانی پوسیده یا کمپست را در پاییز پیش از کاشت یا یک هفته قبل از کاشت در بهار به خاک اضافه بکنید.
بهتر است برای جلوگیری از وارد شدن تنش به ریشه برای هر گیاه یک قیم نیز در نظر بگیرید.
چه زمانی لوبیا سبز بکاریم؟
- - کاشت شما می تواند هر زمان بعد از آخرین یخیندان بهاری باشد، وقتی دمای خاک شما به 9 درجه سانتی گراد رسید .
- - برای اینکه سرعت جوانه زنی شما بیشتر شود پیش از کاشت دانه درون خاک یک پلاستیک سیاه روی خاک بکشید تا خاک شما پیش از کاشت گرم شده باشد.
- - بذر لوبیا سبز را پس از خرید بذر مرغوب، نشا نکنید. به دلیل آسیب پذیری زیاد ریشه آنها ممکن است جا به جایی را نتوانند تحمل بکنند. به علاوه، به خاطر سرعت رشد بالا نشا کردن این گیاهان هیچ مزیت اضافه ای به همراه ندارد.
چگونگی کاشت بذر لوبیا سبز؟
- - اگر از بذر لوبیا استفاده می کنید بذر های خود را در عمقی حدود 3 سانتی متر بکارید
- - اگر خاک شما حالت ماسه ای دارد بذر لوبیا را می توانید کمی عمیق تر بکارید اما نه زیاد. گیاهچه اگر عمیق کاشته شود یا در خاکی سنگین باشد می شکند و از خاک خارج نمی شود.
- - برای جلوگیری از آسیب به ریشه ها بهتر است برای لوبیا پیش از کاشتش قیم در نظر بگیرید
- - برای برداشتی مداوم در طول تابستان هر دو هفته یکبار بذر جدید باید بکارید.
- - برای جلوگیری از افزایش خزانه بیماری و آفات ترجیحا در قسمت های مختلف کاشت لوبیا سبز را انجام دهید.
بهترین ارقام لوبیا سبز:
لوبیا سبز سانری:این رقم دارای غلاف هایی به رنگ سبز تیره است با برآمدگی هایی گرد. این رقم غلاف هایی بلند، گرد و بدون نخ سبز رنگی را ایجاد می کند. رقم سانری تا حدودی نسبت به زنگ لوبیا ، و ویروس موزاییک عمومی مقاوم است و طعمی شیرین و دلچسب دارد.
داشت لوبیا سبز:
- - برای حفظ رطوبت اطراف بذر ها می توان از مالچ استفاده کرد، ولی مطمئن باشید که زهکشی خاکتان خوب باشد. لوبیاها ریشه های سطحی ای دارند و مالچ باعث خنک ماندن آن ها می شود.
- - آبیاری بخش مهمی برای حفظ سلامت بوته هاست، حدود 50 سانتی متر آب برای هر متر مربع در هفته. اگر آبیاری شما مدوام و مرتب نباشد بوته های شما از گل می افتند. آبیاری را در روزهای آفتابی انجام دهید تا آب روی قسمت های هوایی باقی نماند و گیاه نسبت به بیماری ها آسیب پذیر نشود.
- - در صورت نیاز، بعد از یک گلدهی طولانی و زیاد میتوانید کود دهی را شروع بکنید. بهتر است از کود هایی با درصد نیتروژن بالا استفاده نکنید زیرا این کودها باعث رشد بیش از حد قسمت های هوایی میشود و میوه ها کوچک باقی می مانند. روپوشانی خاک با مقداری کمپست یا کود حیوانی پوسیده جایگزین مناسبی برای کود های مایع هستند.
- - هنگام وجین علف های هرز دقت کنید که به ریشه ها آسیب نزنید.
- - وقتی که طول بوته ها به قدری بلند شد که به نوک قیم رسید جوانه انتهایی آنها را بچینید تا گیاه انرژی بیشتری را صرف تولید میوه ها بکند.
- - در روزهای گرم، از سایبان ها برای حفظ بهتر گیاهان جوان استفاده بکنید، دمای بالا می تواند باعث ریزش شکوفه ها بشود و در نتیجه محصول شما کاهش خواهد یافت.
برداشت لوبیا سبز:
- - بهترین زمان برداشت میوه ها در صبح است، زمانی که میزان قند درون میوه حداکثر است.
- - برداشت خود را هر روز انجام دهید، هرچه بیشتر برداشت کنید، بوته ها بیشتر تولید می کنند.
- - میوه ها را باید پیش از تشکیل کامل دانه برداشت کنید، زمانی که بذر ها هنوز نرم و ترد هستند.
- - به دنبال میوه هایی باشید که اندازهی مناسبی دارند و ترد هستند و وقتی به آن ها فشار می آورید از وسط می ترکند
- - وقتی بذر های درون غلاف متورم و سبز بشوند دیگر به صورت خام قابل مصرف نیستد و طعمی تلخ خواهند داشت.