آموزش کاشت انواع سبزی خوردن

آموزش کاشت انواع سبزی خوردن

مطالبی که در این مقاله مطالعه خواهید کرد:

نکات مهم  کاشت انواع سبزی خوردن

انتخاب بذر مناسب برای کاشت سبزی خوردن

آب و هوای مناسب کاشت سبزی خوردن

میزان بذر مورد نیاز برای کاشت سبزی خوردن

خاک مناسب برای بذر سبزی خوردن

فاصله مناسب بذرها

روش آبیاری بذر سبزی خوردن

ابزار مناسب برای کاشت سبزی خوردن در خانه

نحوه کاشت سبزی خوردن در گلدان

نحوه کاشت سبزی خوردن در باغچه

کاشت انواع سبزی خوردن

کاشت شاهی

کاشت جعفری

کاشت گشنیز

کاشت نعناع

کاشت پونه کاشت ریحان

کاشت تره

کاشت پیازچه کاشت تربچه

کاشت ترخون

کاشت مرزه کاشت یونجه

کاشت شنبلیله

کاشت اسفناج

زمان کاشت سبزی خوردن

سبزیجات مناسب فصل سرما سبزیجات مناسب فصل گرما تقویم کاشت سبزی خوردن جمع بندی

یکی از پایه‌های ثابت سفره ایرانیان سبزی خوردن است و همیشه طرفداران خودش را دارد. می‌توانیم بگوییم محبوبیت سبزی خوردن در حدی است که تقریبا همه افراد برای اینکه بتوانند در هر فصلی از سال در سفره‌شان سبزی داشته باشند، برای کاشت آن اقدام می‌کنند. کاشت بذر سبزیجات تازه در باغچه خانه و استفاده از سبزی‌ تازه بعد از رسیدن محصول، طعم بی‌نظیری دارد. به همین دلیل است که آموزش کاشت انواع بذر سبزی خوردن در باغچه یکی از آموزش‌های پرطرفدار است که هر کسی دوست دارد یک بار هم که شده آن را امتحان کند. شما می توانید با کاشت بذر سبزی خوردن همیشه و در هر فصلی از این سبزیجات استفاده کنید. در ادامه این مطلب شما را با مراحل کاشت انواع سبزی خوردن آشنا خواهیم کرد. پس اگر قصد دارید در باغچه منزلتان و یا حتی در گلدان‌های آپارتمانی سبزی بکارید تا پایان با این مقاله همراه باشید.

نکات مهم برای کاشت انواع سبزی خوردن

برای کاشت سبزی خوردن در خانه باید یک سری موارد را در نظر بگیرید. در ادامه نکاتی را که باید هنگام کاشت رعایت کنید مورد بررسی قرار خواهیم داد:

انتخاب بذر مناسب برای کاشت سبزی خوردن

اولین قدم برای کاشت سبزی خوردن، خرید بذر آن است. به یاد داشته باشید که انتخاب بذر به عوامل متعددی بستگی دارد. همانطور که می‌دانید سبزی خوردن انواع گوناگونی دارد و شامل ریحان، نعنا، تره، تربچه، پیازچه و … می‌شود. شما می‌توانید با توجه به ذائقه و سلیقه‌تان هر کدام از این بذرها را جداگانه بخرید و یا بذر همه آن‌ها را با هم تهیه کنید. اما نکته مهمی که باید به آن توجه کنید این است که بذر مورد نظر خود را از فروشگاه‌های معتبر تهیه کنید تا از کیفیت و قوه نامیه آن مطمئن باشید. اگر شما بذر خوب تهیه کرده باشید، مطمئن خواهید بود که این بذر تعداد محصول مناسب در مزرعه یا گلدان را تامین می‌کند. درصورتی که خودتان با انواع بذر سبزی خوردن آشنا نیستید، با یک فرد آگاه مشورت کنید. همچنین می‌توانید از مشاوران و کارشناسان فروشگاه دشت سبز نیز راهنمایی بگیرید.

آب و هوای مناسب برای کاشت سبزی خوردن

توجه داشته باشید که سبزی خوردن خود برای رشد به نور زیاد و آفتاب کامل نیاز دارد. درواقع می‌توان گفت سبزی خوردن باید روزانه 8 ساعت در معرض نور کافی قرار داشته باشد. علاوه بر این، سبزی خوردن به آب و هوای خنک، اما ایمن از سرمازدگی یا یخبندان نیاز دارد. به همین دلیل فصل بهار و پاییز مناسب ترین زمان و نوع آب و هوا برای کاشت سبزی خوردن فصل‌های بهار و پاییز است.

میزان بذر مورد نیاز برای کاشت سبزی خوردن

به طور کلی در هر متر مربع لازم است تا 3 الی 5 گرم بذر سبزی خوردن کاشته شود. این میزان برای بذر انواع سبزی خوردن یکسان است.

کاشت سبزی خوردن در خانه

خاک مناسب برای بذر سبزی خوردن

خاک‌های آهکی یا هوموسی و یا حتی خاک باغچه، البته به شرط غنی بودن از مواد مغذی، برای کشت سبزی خوردن مناسب است. ترکیب خاک معمولی با کمپوست نیز گزینه مناسبی برای کاشت سبزی خوردن است. در هنگام انتخاب خاک مناسب به چند نکته دقت کنید:

  • خاکی که برای کاشت سبزی خوردن انتخاب می‌کنید باید عاری از هر گونه چمن، علف هرز، سنگریزه یا مواد اضافی دیگر باشد.
  • توجه کنید که خاک غنی از مواد مغذی باشد.
  • میزان خاک رس و شن خاک را طوری تنظیم کنید که خاک بیش از حد خشک یا مرطوب نشود.
  • دقت کنید که هنگام ریختن خاک در گلدان یا آماده سازی آن در باغچه توده‌های اضافی وارد خاک نشوند. هر چیز اضافی موجود در خاک ممکن است رشد ریشه‌های سبزیجات را مختل کند.
  • خاک مناسب برای کاشت سبزی باید به صورت متوسط ph 6 یا 7 داشته باشد.
  • برای تقویت خاک گلدان می‌توانید از ترکیب کودهای دامی، کمپوست یا مالچ استفاده کنید.

فاصله مناسب بذرها

بذرهای سبزیجات را باید در ردیف‌هایی با فاصله 15 سانتی متر و به عمق 0.5 الی 1 سانتی متر بکارید.

روش آبیاری

آبیاری سبزی خوردن یکی از نکات بسیار مهم و اصولی است که در هنگام کاشت باید به آن توجه کرد. سبزی خوردن به آبیاری فراوان و اصولی احتیاج دارد؛ چراکه اگر به اندازه کافی آب نخورد هم کوتاه قامت رشد می‌کند و هم چروکیده می شود. پس باید به میزان آبیاری دقت کرد و همچنین مراقب بود که آب را از پایین ساقه بدهیمو روی سبزی‌ها نریزیم.

ابزار مناسب برای کاشت سبزی خوردن در خانه

مطمئنا برای کاشت سبزیجات و هر نوع گیاهی چه در داخل خانه و چه در خارج خانه، داشتن تجهیزات کمک زیادی می‌کند و نتیجه بهتری را به دنبال خواهد داشت. برای مثال همانطور که پیش از این هم گفتیم، یکی از مهم‌ترین چیزهایی که نیاز دارید، بذر مناسب است. علاوه بر بذر، داشتن گلدان مناسب، آبپاش، بیلچه، الک و دستکش هم می‌تواند روند کار شما را تسریع کند. البته می‌توانید به جای گلدان حتی از تشت پلاستیکی هم استفاده کنید و حتی محصول بیشتری هم برداشت کنید. یکی از مواردی که باید هنگام کاشت سبزی خوردن در آپارتمان یا در باغچه به آن توجه کنید، خاک زیر کشت است. بنابراین داشتن ابزار مناسب قدم مهمی برای کاشت انواع سبزی است. شما می‌توانید همه ابزار کشاورزی و باغبانی را از یک فروشگاه معتبر مثل دشت سبز تهیه کنید.

نحوه کاشت سبزی خوردن در گلدان

این روش برای کسانی که در آپارتمان زندگی می‌کنند روش بسیار مناسبی است. در قدم اول برای اینکه جوانه زنی در بذرهای سبزیجات را آسان کنید بهتر است بذرها را به مدت 24 ساعت در آب خیس کرده و سپس آن‌ها را روی یک دستمال تمیز پهن کرده تا برای مراحل بعدی آماده باشند.

قدم دوم انتخاب گلدان مناسب است. گلدانی که انتخاب می‌کنید باید کاملا تمیز باشد به همین دلیل حتما قبل از کاشت آن را با آب بشویید تا بیماری به سبزی خوردن منتقل نشود. دقت کنید که گلدان شما باید حدود 15 سانتی متر ارتفاع داشته باشد تا ریشه‌های سبزی خوردن جای کافی برای رشد داشته باشند.

بعد از انتخاب گلدان، آن را با خاک مناسب، تمیز و عاری از هر گونه آلودگی پرکنید. مخلوط خاک باغچه با خاکبرگ مناسب ترین گزینه برای کاشت سبزی خوردن است.

برای نتیجه بهتر شما می‌توانید قبل از کاشت، با یک بیلچه خاک را زیر و رو کرده و کمی آن را مرطوب کنید. سپس برای کاشت شیارهایی به عمق 0.5 تا 1 سانتی‌متر ایجاد کنید. دقت کنید همانطور که پیش از این هم گفتیم، فاصله این شیارها از یکدیگر باید 15 سانتی متر باشد.

شما می‌توانید در هر گلدان 10 بذر بکارید. بذرها را به آرامی در شیار ها قرار دهید و با دست روی آن‌ها خاک بریزید. البته حواستان باشد که این کار را به قدری آرام انجام دهید که بذرها جابه جا نشوند. همچنین به یاد داشته باشید که روی سطح بذرها، خاک زیاد نریزید تا بذر ها خفه نشوند و بتوانند به راحتی جوانه بزنند.

در این مرحله با یک اسپری آب پاش، روی بذرها را مرطوب کنید. برای اینکه رطوبت خاک حفظ شود، می‌توانید روی آن را با روزنامه بپوشانید و یک روز در میان نیز گلدان را آبیاری کنید. تا زمانی که جوانه ها به ارتفاع 3 میلی متر نرسیده باشند می‌توانید گلدان را در محلی تاریک و به دور از نور نگهداری کنید، اما به یاد داشته باشید که گلدان باید در مکانی کاملا گرم قرار گیرد. بعد از اینکه ارتفاع جوانه‌ها به 3 میلی متر رسید، باید گلدان را در جایی قرار دهید که از نور کافی برخوردار باشد.

همانطور که گفتیم آبیاری سبزی خوردن بسیار مهم بوده و باید به صورت اصولی انجام شود. دقت کنید حتما باید سطح خاک خشک شده باشد تا دوباره به آبیاری نیاز داشته باشد. اگر با وجود خیس بودن خاک مجدد گلدان را آبیاری کنید سبزی،ها رشد نمی‌کنند.

اگر خاک گلدان شما از ابتدا غنی باشد نیازی به کوددهی ندارد، اما اگر از خاک قدیمی و فقیر استفاده کنید باید یک هفته بعد از کاشت، پس از خرید کود مرغوب، کوددهی را آغاز کنید. برای این کار بهتر است از کودهای شیمیایی مناسب کشت سبزی خوردن یا کودهای ارگانیک استفاده کنید. البته به شرطی که به میزان لازم و در شرایط صحیح از آن‌ها استفاده کنید.

معمولا دو هفته بعد از کاشتن بذر، سبزی خوردن‌ها آماده هستند. در این زمان ساقه آ‌ن‌ها 6 الی 8 سانتی متر رشد کرده است. برای برداشت سبزی خوردن بهتر است از قیچی استفاده کنید تا به ریشه یا دیگر ساقه‌ها آسیب نزنید.

نحوه کاشت سبزی خوردن در باغچه

در این روش هم ابتدا بذرها را به مدت 24 ساعت خیس کنید.

برای کاشت سبزی در باغچه ابتدا فضای مشخصی به اندازه یک یا دو متر مربع از باغچه را برای این کار در نظر بگیرید و خاک آن قسمت را شخم بزنید. خاک را کاملا با بیل پشت و رو کنید و سطح آن را با شن کش کاملا صاف کنید تا آبیاری بذرها را به آسانی انجام شود.

در مرحله بعد بذرهای از قبل خیس خورده را به طور یکنواخت روی خاک بپاشید و به اندازه دو برابر قطر بذر روی آن خاک برگ الک کرده بریزید. سپس با آب پاش آبیاری کنید. دقت کنید که این کار با ملاحظه انجام دهید. اگر خاک را با شلنگ آبیاری کنید بذرهای کاشته شده با فشار آب در داخل خاک فرو می‌روند و بذرهای جوانه زده نمی توانند سر از خاک بیرون بیاورند.

کاشت انواع سبزی خوردن

مراحل کاشت به طور کلی یکسان است، اما در برخی موارد ممکن است لازم باشد نکاتی را در نظر بگیرید. به همین دلیل برای گرفتن بهترین نتیجه و برداشت محصول مورد نظرتان، در ادامه این مطلب نحوه کاشت هرکدام از انواع سبزی خوردن را شرح خواهیم داد:

کاشت شاهی

پس از خرید بذر شاهی مرغوب، بذرها را ۲۴ ساعت در آب بگذارید. در یک گلدان، ترکیبی از کوکوپیت و پیت ماس را بریزید و بذرهای خیس خورده را در عمق نیم سانتی متری خاک بکارید. حالا روی آن را با کمی خاک بپوشانید و آن را مرطوب کنید. تا زمانی که بذرها سبز شوند، خاک را مرطوب نگه دارید.

کاشت جعفری

بعد از اینکه بذرهای جعفری را یک شب در آب خیساندید، بذرها را در صافی بریزید و آب اضافی آن را بگیرید تا کاملاً خشک شوند. سپس مقداری خاک لومی شنی با خاک برگ را در گلدان بریزید. خاک را مرطوب کرده و سپس بذرها را با فاصله ۱۰ تا ۱۵ سانتی متر در گلدان بکارید. دقت کنید که بذرها باید در عمق ۶ تا ۸ میلی متر از خاک کاشته شوند. نکته قابل توجه درمورد کاشت جعفری این است که بذر جعفری به نور کمی نیاز دارد.

کاشت گشنیز

برای کاشت بذر گشنیز به یک گلدان یا ظرف پلاستیکی با عمق حداقل ۲۰ سانتی متر یا بیشتر نیاز دارید. گلدان را از خاک زهکشی شده و مناسب پر کنید. دقت داشته باشید که باید ۳ تا ۴ سانتی متر از آن را برای کاشت بذرها خالی بگذارید. سپس تخم گشنیز را درون خاک بکارید و به آن آب بدهید.

پس از اتمام این مرحله یک پلاستیک را به کمک یک نخ یا کش روی گلدان بکشید. پلاستیک را تا زمانی که سبزی گشنیز جوانه بزند و جوانه‌ها سر از خاک بیرون آورند، روی گلدان نگه دارید. بعد از جوانه زدن پلاستیک را از روی گلدان جدا کنید و گشنیزها را به صورت معمول آبیاری کنید. توجه داشته باشید که گشنیز به نور مناسب خورشید نیاز دارد، پس آن را در سایه یا جای بدون نور قرار ندهید.

کاشت نعناع

نحوه کاشت نعناع کمی متفاوت است. ریشه نعناع را به قطعات چند سانتیمتری تقسیم نموده و در نقاط مختلف به خصوص در کنار باغچه می‌کارند. این ریشه‌ها، بعد از سبز شدن به سرعت تکثیر شده و ساقه‌های جدیدی را به وجود می‌آورند. این آسان ترین روش کاشت نعناست، اما نعناع را به هر روشی که بکارید در نهایت به صورت نامنظم و کَرتی تکثیر می‌شود، چون ریشه‌ها به اطراف می‌دوند و ساقه می‌دهند.

کاشت پونه

برای این کار کافی است یک یا 2 ساقه از پونه را داخل آب بگذارید تا ریشه دهد و بعد آن را بکارید. تنها چیزی که باید درمورد کاشت پونه در نظر داشته باشید این است که بهتر است گلدان را پشت پنجره رو به جنوب قرار دهید.

کاشت ریحان

برای کاشت ریحان باید یک ظرف پلاستیکی یا گلدان با حداقل پهنای ۱۰ سانتی متر را انتخاب کنید. درواقع هر چه پهنای ظرف بیشتر باشد، سبزی شما فضای بهتری برای رشد خواهد داشت. بعد از انتخاب گلدان و ریختن خاک در آن، بذر ریحان سبز و یا بذر ریحان بنفش را درون خاک زهکشی شده در فاصله کمی از سطح خاک قرار دهید. دقت داشته باشید که ریحان علاقه زیادی به نور خورشید و البته گرمای آن دارد. بنابراین گلدان ریحان حداقل باید ۶ ساعت در روز در معرض نور خورشید قرار داشته باشد. نکته دیگر اینکه این سبزی را باید به صورت روزانه آبیاری کنید، مخصوصا در روزهایی که دمای هوا بالاست.

زمانی می‌توانید برگ‌های ریحان را برداشت کنید که شاخه آن حدود ۵ سانتی متر رشد کرده باشد. این را هم بدانید که هرس کردن شاخه‌ها حتی منجر به افزایش باردهی آن‌ها هم می‌شود، اما نباید تمامی برگ‌های یک شاخه ریحان را از آن جدا کنید.

کاشت تره

برای این کار ابتدا بذرهای تره را در آب قرار دهید و منتظر بمانید تا متورم شوند. سپس با استفاده از یک پارچه‌ خشک آب آن‌ها را بگیرید. مقداری خاک باغچه ترکیب شده ا کمی کود طبیعی یا کود ریز مغذی را درون گلدانی بریزید و خوب آن‌ها را با هم مخلوط کنید. خاک را مرطوب کرده و بذر تره را با فاصله روی سطح خاک بپاشید. بعد از انجام این کار، مقداری از کود طبیعی را با ماسه مخلوط کنید و روی خاک بریزید. آبیاری به اندازه و به موقع را فراموش نکنید.

کاشت پیازچه

روش کاشت پیازچه در آپارتمان و به کمک گلدان با سایر سبزیجاتی که  تا اینجا ذکر کردیم کمی متفاوت است. شما برای برداشت پیازچه حتما به بذر پیازچه نیاز ندارید، گرچه برای کاشت این سبزی در مقیاس بزرگ به بذر آننیاز است. برای این کار کافی است یک لیوان یا ظرف استوانه‌ای شکل را انتخاب کنید. چند عدد پیازچه را انتخاب کرده و قسمت انتهایی نزدیک به ریشۀ آن‌ها را به کمک یک کش ببندید.

مقداری آب درون لیوان یا گلدان بریزید و پیازچه‌ها را درون آن بگذارید. دقت داشته باشید که حجم آب باید تا حدود ۶ سانتی متر از سطح لیوان بالا بیاید. پیازچه‌ها را تا زمانی که جوانه بزنند در آب نگه دارید. این زمان ممکن است بین یک هفته تا ۱۰ روز طول بکشد. بعد از این که پیازچه‌ها جوانه زدند آن‌ها را به یک گلدان پر از خاک مناسب منتقل کنید. به عمق گلدان یا ظرفی که انتخاب می‌کنید هم توجه کنید.

نکته مهم دیگر این که ظرف یا گلدان حاوی پیازچه باید به میزان کافی در معرض نور خورشید باشد و نور کافی را دریافت کند. برای آبیاری دقت کنید که خاک این سبزی نباید به صورت کامل خشک شود، پس حتماً قبل از خشک شدن کامل آن را آبیاری کنید. اخرین نکته‌ای که باید به آن توجه کنید هم این است که هنگام برداشت پیازچه نباید ساقه‌های آن را از انتها بچینید و باید چند سانتی متر از ساقه را روی خاک حفظ کنید. اما اگر دوست دارید پیاز این سبزی را برداشت کنید، باید اجازه دهید طول ساقه آن به حداقل ۱۵ سانتی متر برسد.

کاشت تربچه

تربچه هم از آن دسته سبزیجاتی که به وسیله بذر تکثیر می‌شود. برای ۱۰۰ متر مربع زمین از انواع تربچه نقلی یا ریز ۲۵۰ تا ۳۰۰ گرم و برای انواع درشت ۱۰۰ تا ۱۵۰ گرم بذر لازم است. کشت تربچه، به دو طریق خطی (ردیف کاری) و دستپاش (کرتی) انجام می‌شود.

روش خطی

در این روش بهتر است بذر تربچه را به ترتیبی در شیارها قرار دهید که بذرها ۱ تا ۲ سانتی متر و شیارها ۱۰ تا ۱۵ سانتی متر از هم فاصله داشته باشند. بعد از اینکه بذرها را به این ترتیب در شیارها قرار دادید، خاک اطراف شیارها را روی بذرها بخوابانید.

روش کرتی

در روش کرتی، باید دقت کنید که بذرها به طور یکنواخت در زمین پخش شوند. برای این کار می‌توانید مقدار بذر مورد نیاز برای کاشت را با ۲ تا۳ برابر خاک نرم و یا ماسه مخلوط کرده و در زمین بپاشید. سپس با ماله چوبی یا شن کش روی آن‌ها را پوشانید تا بذرها زیر خاک رفته و در معرض تابش مستقیم آفتاب و هوای آزاد قرار نگیرند و همچنین در دسترس پرندگان نباشند.

کاشت ترخون

ترکیبی از خاک باغچه و هوموس پوسیده را تهیه کنید و درون یک گلدان مناسب بریزید. خاک را کمی مرطوب کنید و سپس گودالی به عمق ۵ تا ۸ سانتی متر درون آن ایجاد کنید. ریشه یا قلمه ساقه‌ ترخون را داخل گودال بگذارید و آن را محکم کنید. سپس آن را آبیاری کرده و در جایی که نور زیادی وجود دارد، قرار دهید.

کاشت مرزه

پس از اینکه درون گلدان مورد نظر خود خاک مناسب ریختید، سوراخ‌هایی را به عمق نیم سانتی متر و در فاصله دو تا ۵ سانتی متر از هم قرار دهید و بذر مرزه را درون آن قرار دهید. سپس روی آن را خاک بریزید و در قسمت نورگیر خانه خود قرار دهید.

کاشت یونجه

یک گلدان انتخاب کرده و آن را با خاک مناسب، غنی و سبک پر کنید. دقت کنید که این خاک باید عاری از هر گونه ناپاکی و آلودگی باشد. همچنین گلدانی که برای کشت یونجه انتخاب می کنید بسیار مهم است. گلدان باید عمیق و با زهکشی خوب باشد به طوری که ریشه نپوسد یا غرقابه نشود. قبل از کاشت حتما گلدان را به خوبی بشویید تا از خطر هر گونه افت یا بیماری به دور باشید. می‌توانید از قبل بذرها را به مدت 24 ساعت خیس کنید.

شیارهای به عمق 2 سانتی متر و با فاصله 10 الی 15 سانتی متر روی سطح خاک ایجاد کنید و بذر یونجه را در آن‌ها بکارید. سپس روی بذرها را با خاک نرم بپوشانید. با اسپری آبپاش سطح خاک را مرطوب کنید.

گلدان را در جایی آفتابی قرار دهید. اولین جوانه‌ها معمولا 2 تا 3 هفته پس از کاشت، ظاهر می شوند. دقت کنید که یونجه برای رشد به آبیاری منظم و زیاد احتیاج دارد. اگر آبیاری به حد کافی نباشد رشد گیاه متوقف می شود. خاک یونجه هیچ گاه نباید خشک شود.

در بهترین شرایط رشد، دو ماه بعد از کاشت یونجه ها آماده برداشت هستند. زمانی که زیر یونجه‌ها زرد شد یا رشد آن متوقف شد، یعنی یونجه شما آماده‌ی برداشت است.

کاشت شنبلیله

بذر شنبلیله مناسب را انتخاب کرده و به مدت 24 ساعت آن را خیس کنید. سپس یک گلدان به قطر حداقل ۱۲ سانتی متر انتخاب کنید و با استفاده از خاک مناسب آن را پر کنید. حواستان باشد که حدود ۵ سانتی متر از بالای گلدان را برای بذر و خاکی که روی بذرها باید ریخته شود، خالی بگذارید. سپس خاک را کمی مرطوب کنید و بذرها را روی آن بریزید و روی بذرها را با خاک و یا ورمی کمپوست بپوشانید (حدود ۱ الی ۲ سانتی متر).  حالا با استفاده از آبپاش خاک را آبیاری کنید.

اگر میخواهید که بذرها سریع تر رشد کنند، می‌توانید روی گلدان را با استفاده از نایلون بپوشانید و سعی کنید خاک را مرطوبت نگه دارید تا بذرها جوانه زده و رشد کنند. دقت داشته باشید که پس از جوانه زدن گیاه را تنها زمانی آبیاری کنید که سطح روی خاک خشک شده باشد.

کاشت اسفناج

برای این کار ابتدا باید یک گلدان با اندازه مناسب انتخاب کنید. بهتر است گلدانی که انتخاب می‌کنید ۱۵ الی ۳۰ سانتی متر قطر دهانه داشته باشد. داخل گلدان را با استفاده از خاک مناسب که ترکیبی از ۶۰ درصد خاک باغچه + ۲۰ درصد ماسه  + ۲۰ درصد کود دامی است پر کرده و سپس بذرهای اسفناج را روی خاک پخش کنید. (توجه داشته باشید که بذرها تقریبا ۳ سانتی متر با هم فاصله داشته باشند تا بعد از رشد دچار مشکل نشوند).

روی بذرها را با کود دامی بپوشانید و آن را با آبپاش آبیاری کنید. آبیاری با آبپاش را تا زمان جوانه زدن ادامه دهید.

اگر کود دامی در دسترس ندارید و یا نگرانید که استفاده از کود حیوانی باعث جمع شدن حشره در منزلتان شود، می‌توانید از ورمی کمپوست برای گلدان‌ها استفاده کنید. برای داشتن رشد بهتر و جوانه زدن سریع تر روی گلدان را با نایلون بپوشانید و روزانه حدود ۱ الی ۲ ساعت نایلون را بردارید تا گلدان دچار بیماری‌های قارچی نشود.

بهتر است گلدان را به پشت پنجره و یا بالکن منتقل کنید، توجه داشته باشید که این گیاه برای رشد به نور زیاد احتیاج داشته و به راحتی می‌تواند نور مستقیم خورشید را تحمل کند. درصورت کمبود نور ساقه ها بلند شده و سبزی ها کیفیت خوبی نخواهند داشت.

زمان کاشت سبزی خوردن

هر سبزی در فصل خاصی بهتر رشد می‌کند و با توجه به اهمیت آگاهی از سبزی های مناسب هر فصل برای کشت و کار در باغچه، در این قسمت دسته بندی سبزیجات براساس نیاز دمایی را در اختیارتان می‌دهیم:

سبزیجات مناسب برای فصل سرما

این دسته از سبزیجات را می‌توان با فرا رسیدن سرما، در باغچه کاشت. این سبزی ‌ها ویژگی‌هایی دارند که باعث می‌شود بتوانند سرما را تحمل کنند:

  1. صفر فیزیولوژیک این سبزی ها بین 3-2 درجه سانتیگراد است. این دما، حداقل دمای مناسب برای جوانه زنی است.
  2. همانطور که پیش از این گفته شد، این سبزی ها سرمادوست هستند. یعنی در طول دوره رشد آن ها هوا باید خنک و حدودا 18-16 درجه سانتیگراد باشد.
  3. اغلب سبزیجات سرمادوست، به سرما نیز مقاوم هستند.
  4. از نظر رشد، جثه این گیاهان کوچک و ریشه سطحی دارند.
  5. مهم ترین سبزیجات مناسب برای فصول سرد سال عبارتند از: نعناع، تربچه، جعفری، گشنیز، تره، اسفناج، پیازچه، پیاز، کرفس، شاهی، هویج، شلغم، کاهو و…

بهترین زمان کاشت این سبزی‌های سرمادوست، اوایل بهار یا اواخر تابستان و اوایل پاییز است که هوا کمی خنک باشد.

سبزیجات مناسب برای فصل گرما

با گرم شدن هوا، باید به سراغ سبزیجاتی برویم که گرما دوست هستند. مشخصات این دسته از سبزی ها عبارتند از:

  1. صفر فیزیولوژیک سبزیجات گرمادوست، 15-10 درجه سانتیگراد است.
  2. در دوران رشد این سبزی‌ها دمای هوا باید بین 30-20 درجه سانتیگراد باشد. به این معنا که به هوای گرم برای رشد ایده آل نیاز دارند.
  3. از نظر رشدی، جثه سبزی‌های گرمادوست بزرگتر و ریشه آن‌ها عمیق تر از سبزی‌های سرمادوست است.
  4. دقت داشته باشید که این سبزیجات نسبت به سرما بسیار حساس بوده و نباید در فصل سرد کشت شوند.
  5. مهم ترین سبزیجات گرمادوست شامل خیار، گوجه فرنگی، انواع فلفل، بادمجان، کدو و... هستند.

بهترین زمان کاشت این سبزی‌ها، در اواخر بهار، اوایل تابستان و قبل از پاییز است که هوا گرم است.

تقویم کاشت سبزی خوردن

نام سبزی

زمان کاشت داخل خانه

زمان کاشت خارج خانه

ریحان

اواخر فروردین

اواخر اردیبهشت

گوجه فرنگی

اواخر فروردین

اواخر اردیبهشت

بروکلی

اواخر اسفند

اوایل اردیبهشت

گل کلم

اواخر اسفند

اوایل اردیبهشت

فلفل

اوایل اردیبهشت

اواخر خرداد

جعفری

اوایل اسفند

اوایل اردیبهشت

کلم

اواخر اسفند

اوایل اردیبهشت

کدو حلوایی

اوایل اردیبهشت

اواخر اردیبهشت

چغندر

نیاز به تقویم ندارد

اواخر فروردین

کلم پیچ

اوایل اسفند

اواخر فروردین

کرفس

اواخر بهمن

اواخر اسفند

خیار

اوایل اردیبهشت

اواخر خرداد

پیاز

اواخر بهمن

اوایل فروردین

کاهو

اوایل اسفند

اوایل فروردین

اسفناج

نیاز به تقویم ندارد

اواخر اسفند

کلم بروکسل

اواخر اسفند

اوایل اردیبهشت

ذرت

اواخر فروردین

اواخر اردیبهشت

نخود فرنگی

اواخر اسفند

اوایل اردیبهشت

سیب زمینی

 

نیاز به تقویم ندارد

 

اواخر فروردین

 

 

جمع بندی

دیدین که کاشت سبزی خوردن در خانه کار چندان سختی نیست و حتی لذتبخش هم هست. کافی است اصول اولیه را بدانید. ما در این مقاله سعی کردیم هر آنچه لازم است برای کاشت انواع سبزی خوردن در خانه بدانید را در اختیارتان قرار دهیم. کاشت سبزی خوردن در خانه به شما این اطمینان را می‌دهد که علاوه بر صرفه‌ جویی در خرید سبزی، می‌توانید محصولی ارگانیک و تمیز را به صورت تازه مصرف کنید. ضمن اینکه فضای خانه‌تان نیز سبز و شاد می‌شود. این را در نظر بگیرید که برای اینکه هنگام کاشت سبزی خوردن به نتیجه مناسب دست پیدا کنید، باید تمامی نکات بیان شده را عملی کنید. برای خرید بذر مناسب، خاک مساعد، کودهای ارگانیک و غیر ارگانیک و همچنین ابزار کشاورزی می‌توانید به وبسایت ما مراجعه کنید. دشت سبز همه مواردی که برای کاشت سبزی خوردن در خانه نیاز دارید را به شما ارئه می‌دهد. شما همچنین می‌توانید از راهنمایی‌های کارشناسان دشت سبز نیز بهره ببرید.

 

 

 

 

ارسال نظر
(بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)